Βρετανός μανάβης έπιασε το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού ύστερα από αναμονή… δέκα ετών! Ο 53χρονος Dean Fletcher έπιασε ένα γιγάντιο κυπρίνο, τον επονομαζόμενο «Παπαγάλο» στη λίμνη Cranwells στο Berkshire. Το ψάρι ζυγίζει 31 κιλά και είναι το μεγαλύτερο του είδους του που έχει πιαστεί ποτέ καθώς είναι περίπου 250 γραμμάρια βαρύτερο από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ.

Ο Fletcher είχε εντοπίσει το ψάρι πριν από μία δεκαετία. Το ξεχώρισε για τον ίδιο λόγο που πήρε το όνομά του: από το στόμα του, που σύμφωνα με κάποιους μοιάζει με ράμφος πουλιού. Περίμενε επτά χρόνια στη λίστα αναμονής για να του επιτραπεί το ψάρεμα στη λίμνη και όταν το πέτυχε πήγαινε για ψάρεμα κάθε εβδομάδα για ακόμα τρία χρόνια μέχρι να πετύχει τον στόχο του.

Επί μισή ώρα ο 53χρονος προσπαθούσε να τραβήξει το ψάρι και κάποια στιγμή χρειάστηκε να μπει στο νερό καθώς ο «παπαγάλος» είχε κρυφτεί πίσω από ένα βυθισμένο δέντρο.

Μόλις το έβγαλαν, ο Fletcher και ο φίλος του το ζύγισαν και διαπίστωσαν πως το βάρος ήταν σαφώς μεγαλύτερο από το τρέχον ρεκόρ. Αμέσως ειδοποίησαν τον επικεφαλής αλιείας ο οποίος εμφανίστηκε με ψηφιακή ζυγαριά για να ελέγξει τον ισχυρισμό.

Αφότου άφησε τον κυπρίνο πίσω στο ασφαλές περιβάλλον της λίμνης, ο Fletcher το γιόρτασε με ένα φλιτζάνι τσάι και δείπνο.

«Εξαρχής θέλησα να ψαρέψω στη λίμνη λόγω του Παπαγάλου. Εδώ και τρία χρόνια ψάρευα μια νύχτα την εβδομάδα, πρέπει να έπιασα κάθε άλλο ψάρι της λίμνης εκτός από αυτό. Δεν ήξερα αν είναι αυτός αλλά το υποψιάστηκα όταν κατάλαβα το βάρος του στα χέρια μου», περιγράφει ο περήφανος ψαράς.

kyprinos2 kyprinos3 kyprinos1