Περιορισμό στην παροχή ασύλου ζητά στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ

«Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία πρέπει να θεωρηθούν ασφαλείς χώρες»


ΚΟΣΜΟΣ
18:09
12/01/2016
Περιορισμό στην παροχή ασύλου ζητά στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ
loading

Να συμπεριληφθούν οι χώρες της Βόρειας Αφρικής στις ασφαλείς χώρες προέλευσης όσον αφορά τους πρόσφυγες, εισηγείται ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, προκειμένου να περιοριστούν οι δυνατότητες παροχής πολιτικού ασύλου πολιτών τους στη Γερμανία, στον απόηχο των επιθέσεων που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία κι αλλού.

«Θεωρώ λογικό το Μαρόκο, η Αλγερία και η Τυνησία να θεωρηθούν ασφαλείς τρίτες χώρες», δήλωσε ο κ. Γκρόσε-Μπρέμερ νωρίτερα σήμερα, λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, η οποία έχει ως αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη νομοθεσία για το άσυλο.

Πολλοί από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν ζητήσει αυστηρότερη νομοθεσία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, ενώ στις ασφαλείς χώρες συγκαταλέγονται ήδη για τη Γερμανία αυτές των Βαλκανίων. Η χώρα προέλευσης αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για την απόφαση των αρχών να χορηγήσουν ή όχι άσυλο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει