Η Işıl Okan Aktan, δημοσιογράφος στο επάγγελμα και πρωταθλήτρια Τουρκίας στο bodybuilding, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου κατηγορώντας το σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Hürriyet στην ιστοσελίδα της η Aktan ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός της, İbrahim Okan, της επιτέθηκε και την απείλησε ότι θα την πετάξει έξω από το διαμέρισμά τους.

Το ζευγάρι είχε μια διαφωνία σχετικά με τα οικονομικά του σπιτιού, όταν ο άντρας είπε στη γυναίκα του ότι θα την πετάξει από το παράθυρο στο δρόμο, επειδή τη κατηγορούσε ότι δεν είχε πληρώσει το νοίκι.

«Μετά με τράβηξε από τα μαλλιά και με πέταξε στο πάτωμα. Κάθισε επάνω μου και άρχισε να με χτυπά στο λαιμό. Όταν σηκώθηκα με προκάλεσε να τον χτυπήσω κι εγώ και να του ανταποδώσω τα χτυπήματα. Αλλά εγώ είμαι γυναίκα και δε μπορούσα να χτυπήσω τον άντρα που παντρεύτηκα» είπε.

«Μια γυναίκα δεν πρέπει ποτέ να ξεπερνά τον άντρα της» πρόσθεσε και συνέχισε «ούτε στους μύες, ούτε στο μυαλό, ούτε στα χρήματα».

Η ίδια είπε ακόμη ότι ο άντρας της την είχε χαστουκίσει πολλές φορές στο παρελθόν και ότι το ανεχόταν επειδή είχαν μαζί ένα παιδί.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία στη λεωφόρο İstiklal της Κωνσταντινούπολης, ως ένδειξη συμπαράστασης στην Aktan και σε άλλα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.