Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο στρατός κατάφερε να μπει σε μια πόλη που ελεγχόταν από τους αντάρτες, στην επαρχία Ντεράα, σε μια επιχείρηση που, σύμφωνα με τους τελευταίους, συνοδευόταν από τους σφοδρότερους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στη νότια Συρία.

Οι στρατιώτες έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Σέιχ Μάσκιν και έχουν καταλάβει τις ανατολικές και τις βόρειες συνοικίες της πόλης αυτής. Το Σέιχ Μάσκιν βρίσκεται πάνω σε έναν ζωτικής σημασίας δρόμο ανεφοδιασμού που συνδέει τη Δαμασκό με την πόλη Ντεράα.

Μια πηγή των ανταρτών επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες έχουν μπει στα περίχωρα της πόλης αλλά υποστήριξε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Νωρίτερα, ο Άμπου Αλάα αλ Χαουράνι, ένας από τους διοικητές του Νότιου Μετώπου των ανταρτών που στηρίζονται από τη Δύση, παραδέχτηκε ότι ο στρατός «έχει κάνει πρόοδο, με τη βοήθεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών», τονίζοντας ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν γίνει τουλάχιστον 40 τέτοιες αεροπορικές επιδρομές.

Την Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατέλαβαν τη βάση της Ταξιαρχίας Β2, εκδιώκοντας τους αντάρτες.