Ένα 14 μηνών αγοράκι που γεννήθηκε με ένα χέρι γίνεται μέσα σε λίγο καιρό ο νέος σταρ του Instagram!

Η Victoria and Greg Lynch, οι δύο 30χρονοι γονείς του από το Berkshire της Βρετανίας, είχαν αρχικά σοκαριστεί όταν το ο γιος τους Oakley γεννήθηκε με ένα σύνδρομο το οποίο εμπόδισε το δεξί του χέρι, κάτω από το βραχίονα, να αναπτυχθεί κανονικά. Ωστόσο, οι περήφανοι γονείς δημιούργησαν μια σελίδα στο Instagram με φωτογραφίες του και ο καλοντυμένος μικρούλης έχει μαζέψει πάνω από 15.000 οπαδούς followers.

Ο Oakley, σύμφωνα με την Daily Mail που δημοσιεύει την ιστορία του, με τη στήριξη και τη φροντίδα των γονιών του που δηλώνουν ότι η κατάστασή του δεν θα τον εμποδίσει σε τίποτα, εξελίσσεται σε ένα αγοράκι με αυτοπεποίθηση. Ο λογαριασμός του στο Instagram -myoakleydoakley – είναι πλέον τόσο δημοφιλής που ο ίδιος λαμβάνει κάθε μέρα ένα πακέτο γεμάτο με παιχνίδια, παπούτσια και καπέλα. Τώρα έχει πάνω από 40 ζευγάρια παπούτσια, 20 καπέλα, 50 σαλιάρες, περισσότερα από το 50 μπλουζάκια και αμέτρητα χνουδωτά παιχνίδια.

Οίκοι μόδας και μπουτίκ από την Αμερική, την Αυστραλία, τη Βρετανία αλλά και όλο τον κόσμο του στέλνουν ρούχα ακόμα και τροποποιημένα στο ένα χέρι θέλοντας να γίνει το… μοντέλο τους. Καθημερινά φτάνουν ρούχα από καταστήματα για να τα φορέσει ο μικρός. Ο πατέρας του Greg δήλωσε σχετικά: «Ο τρόπος που έχει προσαρμοστεί στη ζωή με το ένα χέρι είναι απλά απίστευτος, τόσο που δεν καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά. Είμαι πεπεισμένος με όσα έχω δει μέχρι τώρα ότι ο γιος μας είναι ένα πολύ αποφασιστικό μικρό αγόρι και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα τον σταματήσει.»

Το ζευγάρι θεωρούσε ότι η εγκυμοσύνη της Victoria ήταν συνηθισμένη μέχρι την 16 εβδομάδα όταν σε έναν υπέρηχο ο γιατρός τους ανακοίνωσε ότι δεν αναπτύσσεται το δεξί του χέρι. «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι σοκαρίστηκα και έκλαψα. Πήγα στο σπίτι, άνοιξα μια σακούλα πατατάκια και σκέφτηκα “πώς στο καλό το παιδί μου πρόκειται να κάνει τα απλά πράγματα στη ζωή όπως το άνοιγμα μιας σακούλας πατατάκια ή το δέσιμο των κορδονιών”. Αλλά πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει μια λύση για τα πάντα».

Παρά τη μεγάλη του δημοφιλία στα social media ο πατέρας του δηλώνει ότι στην αρχή ήταν διστακτικός και αρνητικός στο να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες. «Ήθελα οι άνθρωποι να τον δουν και να καταλάβουν πως δεν είναι διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλον. Νομίζω ότι είναι λαμπρό να εξαπλώνεται το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά με ανεπάρκεια άκρων ή γενικά παιδιά διαφορετικά που έχουν όμως μια απόλυτα φυσιολογική ζωή.»

agoraki2 agoraki3 agoraki4 agoraki5 agoraki6 agoraki7 agoraki8