Η Lynelle Cantwell από τον Καναδά έμαθε από μια συμμαθήτριά της πως το όνομά της ήταν πρώτο στη λίστα των «άσχημων» σε δημοσκόπηση που στήθηκε από την ιστοσελίδα ask.FM, δημοφιλές σάιτ με ερωταπαντήσεις.

Η «δημοσκόπηση» καλούσε τους χρήστες να ψηφίσουν τον πιο άσχημο κορίτσι στο σχολείο Holy Trinity High School, στο οποίο πηγαίνει η Lynelle, και περισσότεροι από εκατό άνθρωποι ψήφισαν- ανώνυμα.

Η Cantwell σήκωσε το γάντι και έβαλε τον δημιουργό της «δημοσκόπησης» στη θέση του με ανάρτησή της στο Facebook το οποίο έχει γίνει share περισσότερες από 6000 φορές.

«Στον άνθρωπο που έφτιαξε τη δημοσκόπηση για τα πιο άσχημα κορίτσια στο σχολείο στο ask.FM: Λυπάμαι που η ζωή σου είναι τόσο θλιβερή που πρέπει να ρίχνεις τους άλλους. Ξέρω πως δεν είμαι το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο, ξέρω πως έχω διπλοσάγονο και φοράω ρούχα XL. Ξέρω πως δεν έχω το τέλειο χαμόγελο ούτε το τέλειο πρόσωπο. Αλλά λυπάμαι για σένα, όχι για μένα. Λυπάμαι που βρίσκεις ευχαρίστηση στο να κάνεις τους άλλους ανθρώπους να νιώθουν σκ…Λυπάμαι που ποτέ δεν θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις τι άνθρωπος είμαι. Μπορεί εξωτερικά να μην είμαι οκ. Αλλά είμαι αστεία, καλή, ευγενική, προσγειωμένη, δεν κρίνω, δέχομαι, βοηθάω και είμαι καλός συνομιλητής. Το ότι δεν δείχνουμε τέλειοι εξωτερικά δεν σημαίνει πως είμαστε άσχημοι. Αν αυτή είναι η ιδέα σου για το τι είναι άσχημο, τότε λυπάμαι για σένα. Δηλαδή, σοβαρά; Get a life».

Η Lynelle έλαβε πολλά μηνύματα συμπαράστασης μετά την ανάρτησή της αυτή.

Όπως αφηγήθηκε, η δημοσκόπηση «με διέλυσε μέσα μου» αλλά με συνέφεραν τα ευγενικά μηνύματα που έλαβα.

«Όταν είδα όλη την υποστήριξη που είχα μετά το μήνυμά μου στο  Facebook, η αυτοπεποίθησή μου ήταν πιο μεγάλη κι από πριν. Δεν έχω λόγια για να το περιγράψω. Προσπαθώ να δείξω στους ανθρώπους πώς να μάχονται τον αρνητισμό με θετικό τρόπο και ελπίζω ο κόσμος να παίρνει το μήνυμά μου».