Τρία μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν χθες έπειτα από συγκρούσεις με αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, μια περιοχή οι κάτοικοι της οποίας είναι κατά πλειονότητα Κούρδοι, ανέφεραν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Δύο μέλη της τουρκικής χωροφυλακής σκοτώθηκαν όταν αντάρτες άνοιξαν πυρ στο όχημα στο οποίο επέβαιναν στην πόλη Τσίζρε, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, ανέφεραν αξιωματούχοι. Δύο άλλοι τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν επιχείρηση στην πόλη για την καταδίωξη των δραστών, κλείνοντας τις πύλες εισόδου και εξόδου της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άκουσαν πυροβολισμούς καθώς οι κάτοικοι κλείνονταν στα σπίτια τους.

Παράλληλα, στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, ένας αστυνομικός έπεσε νεκρός από πυρά, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Σε έξι γειτονιές της πόλης επιβλήθηκε 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς οι επιχειρήσεις εναντίων Κούρδων ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξάλλου, απαγόρευση κυκλοφορίας επίσης επιβλήθηκαν χθες σε διάφορες περιοχές στις κοντινές πόλεις Χάζρο και Λίσε στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής.

Την Τετάρτη ένας Τούρκος στρατιώτης και τέσσερις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν, ενώ έξι στρατιώτης, ένας αστυνομικός και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση και σε συγκρούσεις στις πόλεις Σουρ και Μαρντίν.

Η αναζωπύρωση των αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα σε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στα τέλη του Ιουλίου, συνεχίζεται κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.