Αν κάποιος σας έλεγε ότι σε έναν τοίχο στο Σιάτλ όποιος περνάει κολλάει την τσίχλα του, ίσως στην αρχή νιώθατε μια αηδία. Οι φωτογραφίες όμως από την ιδιαίτερη τουριστική ατραξιόν είναι εντυπωσιακές. Και τώρα αυτός ο τοίχος του διάσημου Place Market Pike, μετά από 20 χρόνια θα καθαριστεί!

Ο τοίχος είναι χρωματιστός από τις τσίχλες, κάποιες εκ των οποίων σχηματίζουν διάφορα σχήματα και ανέρχονται σε εκατομμύρια. Η παράξενη αυτή συνήθεια ξεκίνησε το 1990, όταν όσοι περίμεναν στην ουρά για το θέατρο κόλλαγαν τις τσίχλες τους στον τοίχο από… βαρεμάρα. Στην αρχή οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο, αλλά αυτός γέμιζε ξανά.

Και τώρα αυτός ο τοίχος θα χάσει την περίεργη λάμψη του και θα γίνει όπως όλοι οι τοίχοι στο Σιάτλ. Ο καθαρισμός θα γίνει με μηχανή ατμού, η οποία θα λειτουργεί με μεγάλη πίεση προκειμένου να ξεκολλήσει τις τσίχλες. «Αυτή είναι η πιο περίεργη δουλειά που έχω κάνει ποτέ» λέει στο CNN ο συντηρητής κτιρίων Kelly Foster, που επισημαίνει ότι οι εργασίες θα κοστίσουν πάνω από 3.000 ευρώ.

s010996259-300 Seattle_Gum_Wall_Close_Up_Almdudler26 tsix1 TSIX2 tsix3 tsix4gettyimages-104394815gum_2_3492632b

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.