«Ο πόνος σας είναι και δικός μας», διαβεβαίωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τις οικογένειες των 43 θυμάτων του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στο Πουισεγκέν (νοτιοδυτική Γαλλία) εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» της χώρας στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε κοντά στον τόπο της τραγωδίας.

Το δυστύχημα, μια σύγκρουση ανάμεσα σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε ηλικιωμένους και ένα φορτηγό μεταφοράς ξυλείας, είναι το πιο πολύνεκρο που έχει σημειωθεί εδώ και 33 χρόνια στους δρόμους της Γαλλίας.

«Ολόκληρη η χώρα, η Γαλλία, την οποία αντιπροσωπεύω σήμερα κοντά σας, έχει αναστατωθεί απ’ αυτό το δράμα επειδή θα μπορούσε να συμβεί στον καθέναν από εμάς», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Ο πόνος σας είναι σήμερα και δικός μας», πρόσθεσε πριν χαιρετίσει πολλούς συγγενείς των θυμάτων και ιδιαίτερα τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου, οι ηρωικές ενέργειες του οποίου επέτρεψαν να σωθούν πολλοί επιβάτες.

Περίπου χίλιοι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά μέλη της κυβέρνησης, συμμετείχαν στην πολιτική τελετή που οργανώθηκε στο Πτι-Παλέ-ε-Κορνάν, ένα από τα γειτονικά χωριά του Πουισεγκέν που είχε τους περισσότερους νεκρούς από το δυστύχημα.

Πριν από την τελετή, ο Φρανσουά Ολάντ συνομίλησε κεκλεισμένων των θυρών με περίπου 160 συγγενείς των θυμάτων. Μεταξύ αυτών περιλαμβανόταν η οικογένεια του οδηγού του φορτηγού και του τρίχρονου γιου του, που έχασαν επίσης τη ζωή τους στη σύγκρουση.

«Η έρευνα θα διεξαχθεί μέχρι τέλους από τη δικαιοσύνη», τους είπε ο πρόεδρος και υποσχέθηκε πως θα γίνει γνωστή «η αλήθεια» για τις συνθήκες του δυστυχήματος, κατά το οποίο τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες με εντυπωσιακή ταχύτητα.