Επίθεση από Παλαιστίνιους δέχθηκαν Ισραηλινοί που είχαν πάει στον τάφο του Ιωσήφ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έναν ιερό τόπο για τους Εβραίους που πυρπολήθηκε από Παλαιστίνιους την Παρασκευή, προτού καταφέρουν να τους απομακρύνουν στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Οι Ισραηλινοί αυτοί εισήλθαν στη Ναμπλούς για να πάνε να προσευχηθούν στον τάφο του Ιωσήφ, χωρίς την άδεια του ισραηλινού στρατού, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Όταν έφτασαν εκεί δέχθηκαν επίθεση από Παλαιστίνιους. Στη συνέχεια τους απομάκρυναν Ισραηλινοί στρατιώτες σε συνεργασία με Παλαιστίνιους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού, οι Ισραηλινοί αυτοί ήταν περίπου 30 τον αριθμό, ενώ πέντε εξ αυτών συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία επειδή εισήλθαν στη Ναμπλούς χωρίς να έχουν άδεια.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι πυρπόλησαν την Παρασκευή τον τάφο του Ιωσήφ στη Ναμπλούς ρίχνοντας βόμβες μολότοφ.

Για τους Εβραίους, στον τάφο αυτό φυλάσσονται τα λείψανα του Ιωσήφ, ενός από τους 12 γιους του Ιακώβ που πωλήθηκε από τους αδελφούς του και οδηγήθηκε στην Αίγυπτο, απ’ όπου η σορός του επεστράφη, σύμφωνα με τη βιβλική παράδοση.

Ο τόπος αυτός, όπου οι Παλαιστίνιοι βεβαιώνουν ότι βρίσκεται ο τάφος ενός τοπικού σεΐχη, αποτέλεσε σημείο αιματηρών συγκρούσεων στο παρελθόν, κυρίως κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής εξέγερσης (2000-2005).