Στην αναστολή όλων των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη γειτονική Κροατία προχώρησαν την Παρασκευή οι αρχές της Σλοβενίας, καθώς προετοιμάζονται για την αναμενόμενη άφιξη πολυάριθμων μεταναστών και προσφύγων που το Ζάγκρεμπ εκτιμάται πως θα ανακατευθύνει προς το σλοβένικο έδαφος, μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (01:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο σλοβένικος οργανισμός σιδηροδρόμων.

«Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων, η κανονική κίνηση των επιβατικών συρμών ανάμεσα από την Κροατία στη Σλοβενία αναστέλλεται», ανέφερε ο σλοβένικος εθνικός οργανισμός σιδηροδρόμων στον ιστότοπό του και διευκρίνισε ότι αυτή η «αντίδραση» στη «μετανάστευση των προσφύγων» ελήφθη «σε συντονισμό με τις αρχές».

Η διακοπή της κυκλοφορίας των τακτικών δρομολογίων, που τέθηκε σε εφαρμογή νωρίς το βράδυ, αναμένεται να συνοδευτεί από τη λειτουργία ειδικών μέσων μεταφοράς για τη διέλευση των προσφύγων από την επικράτεια της Σλοβενίας, καθώς προς αυτή τη μικρή χώρα-μέλος της ΕΕ αποφάσισε να τους ανακατευθύνει το Ζάγκρεμπ, αφού δεν μπορούν πλέον να διέρχονται από την Ουγγαρία.

Μετά την απόφαση της Βουδαπέστης να σφραγίσει για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες τα σύνορά της επιβάλλοντας πλέον αυστηρούς ελέγχους στα συνοριακά σημεία ελέγχου, η κροατική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα δημιουργήσει, σε συντονισμό με τη Λιουμπλιάνα, έναν διάδρομο μέσω Σλοβενίας, διευκρινίζοντας ότι για τον σκοπό αυτό θα λειτουργούν δύο σημεία οδικής διέλευσης και ένα σημείο σιδηροδρομικής διέλευσης στα σύνορα.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα κλείσει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τα σύνορά της τα μεσάνυχτα (στις 01:00 σήμερα Σάββατο ώρα Ελλάδας), όπως είχε κλείσει τα σύνορά της και με τη Σερβία, στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.