Η Tatsiana Khvitsko δεν γνωρίζει την έννοια της λέξης «όχι». Η Khvitsko γεννήθηκε με ελλιπή άκρα -δεν έχει πόδια, μόνο τρία δάχτυλα στο αριστερό της χέρι και ένα στο δεξί της-, λόγω της ακτινοβολίας από την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ.

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα, η 24χρονη κατάφερε και μετέτρεψε την αναπηρία της σε δύναμη και πλέον έχει γίνει μια αρκετά ανταγωνιστική αθλήτρια του μπόντι μπίλντινγκ και του στίβου.

Έμαθε να περπατά στα γόνατα στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε στη Λευκορωσία όταν οι γονείς της την εγκατέλειψαν αμέσως μετά τη γέννησή της. Τελικά υιοθετήθηκε από μια αξιόλογη οικογένεια που αργότερα έμαθε ότι σε αυτή περιλαμβάνονται και οι βιολογικοί γονείς της. Η μεγάλη στιγμή στη ζωή της ήρθε όταν πραγματοποίησε ένα ταξίδι στην Αμερική, όπου ήρθε σε επαφή με τους γιατρούς του προγράμματος Project Restoration, που σκοπό έχει τη βοήθεια παιδιών με ειδικές ανάγκες. Εκεί, έμαθε να περπατά με προσθετικά μέλη ενώ συχνά ταξίδευε σε Ρωσία και Κάνσας όπου ζούσε με τρεις ανάδοχες οικογένειες, με τις οποίες ακόμα διατηρεί επαφές. Το 2008 αποφάσισε να μεταναστεύει μόνιμα στις ΗΠΑ και ξεκίνησε τις σπουδές της σε κολέγιο.

«Μερικές φορές εύχομαι να είχα πόδια για να φοράω τακούνια», λέει χαριτολογώντας στο Barcroft και συμπληρώνει «αν είχα πόδια ίσως δεν ήμουν τόσο παθιασμένη όσο είμαι σήμερα. Είμαι τόσο δυνατή σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στην αναπηρία μου».

woamsnd5 woamsnd1 woamsnd2 woamsnd3 woamsnd4