Τα ποσοστά της δημοτικότητάς της να κατακρημνίζονται στην πολιτεία της Καλιφόρνιας από τον Μάιο, βλέπει η Χίλαρι Κλίντον την ώρα που ο αντίπαλός της Μπέρνι Σάντερς καταγράφει ανοδική πορεία, κατέδειξε μια δημοσκόπηση του Field Poll που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Οι λιγότεροι από τους μισούς πιθανούς ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος που αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προκριματικές εκλογές τον Ιούνιο του 2016 στην Καλιφόρνια, ήτοι το 47%, δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την Κλίντον, σύμφωνα με την έρευνα.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Field Poll που διεξήχθη τον Μάιο είχε καταδείξει ότι το 66% των πιθανών ψηφοφόρων των προκριματικών εκλογών υποστήριζε την Κλίντον.

Η δημοτικότητα του Σάντερς, του ισχυρότερου μέχρι σήμερα αντιπάλου της πρώην ΥΠΕΞ στην κούρσα για το χρίσμα, έχει από το Μάιο καταγράψει άνοδο και από τα μονοψήφια ποσοστά έχει πλέον ανέλθει στο 35% μεταξύ των ψηφοφόρων της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

«Νομίζω ότι πρωταρχικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες όλοι σχεδόν οι ψηφοφόροι παρακολουθούν στις ειδήσεις τις εξελίξεις σχετικά με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον και όχι τις πολιτικές της θέσεις» εξήγησε ο Μαρκ Ντικαμίλο, διευθυντής του Field Poll.

Παράλληλα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδειχθεί «αυθεντία» στην τέχνη του να προωθεί τον εαυτό του, εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον επιχειρώντας να δώσει μια εξήγηση για την επιτυχία που καταγράφει ο επιχειρηματίας, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών εκλογών του κόμματός του.

Στο σύζυγο της Χίλαρι Κλίντον, που θεωρείται το φαβορί στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2016, υποβλήθηκε το ερώτημα χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής του εμφάνισης στο δίκτυο CBS σχετικά με τους λόγους της επιτυχίας του μεγιστάνα των ακινήτων που επικρατεί στις δημοσκοπήσεις έναντι των 14 αντιπάλων του.

«Έχει αποδειχθεί αυθεντία στην τέχνη του να προωθεί τον εαυτό του και πρόκειται για την πλέον ενδιαφέρουσα προσωπικότητα μεταξύ των υποψηφίων (…) διότι κάνει δηλώσεις που ξεπερνούν τους ιδεολογικούς διαχωρισμούς» υποστήριξε ο Κλίντον.

Η επιτυχία του, ωστόσο, συνέχισε ο 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ «θα μπορούσε να είναι βραχυπρόθεσμη».

Ο Μπιλ Κλίντον διέψευσε εξάλλου την φήμη βάση της οποίας εκείνος ήταν που άσκησε πιέσεις στον Ντόναλντ Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα.

«Είχα μια πολύ ευχάριστη συζήτηση με εκείνον που δεν είχε καμία σχέση με το ενδεχόμενο να θέσει μια υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο» εξήγησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.