Τρία παιδιά και δημοσιογράφοι συμπεριλαμβάνονται στους τουλάχιστον 30 ανθρώπους που τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, μετέδωσαν σερβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό RTS1, η ουγγρική αστυνομία χτύπησε αρκετούς δημοσιογράφους, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, που της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης γίνεται λόγος από τα μέσα ενημέρωσης για τον τραυματισμό περίπου τριών παιδιών στα σύνορα, όπου μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα.

Η ουγγρική αστυνομία ανέφερε πως 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.

Νωρίτερα σήμερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters διαπίστωσε πως τουλάχιστον τρία οχήματα Χάμβι του ουγγρικού στρατού στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα προσέγγισαν τα σύνορα με τη Σερβία, κοντά στο σημείο ελέγχου όπου αστυνομικοί συγκρούστηκαν με πρόσφυγες και μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στο ουγγρικό έδαφος.

Δεκάδες μετανάστες, κατά τη διάρκεια συμπλοκών, έσπασαν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και μπήκαν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, στο συνοριακό σταθμό Ρόζκε, μετέδωσαν νωρίτερα δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.