Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στο Μαρόκο, δήλωσε ότι οι Μαροκινοί πήραν μια «σαφή και ιστορική απόφαση» ψηφίζοντας «ναι» στις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

Ακόμη ο Ζιπέ δήλωσε: «Πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα αλλά φαίνεται ότι ήδη ο λαός του Μαρόκου έχει πάρει μία σαφή και ιστορική απόφαση» και πρόσθεσε: «Χαιρετίζουμε την ισχυρή συμμετοχή του λαού του Μαρόκου στο δημοψήφισμα. Η εκστρατεία για το δημοψήφισμα διεξήχθη με σεβασμό στους δημοκρατικούς κανόνες και η οργάνωση του δημοψηφίσματος έγινε με διαφάνεια».

Επιπλέον, την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εξέφρασε και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή τους η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον και ο επίτροπος Στέφαν Φιλέ, που είναι αρμόδιος για τη Διεύρυνση, ανέφεραν: «Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται σε αυτή την ψηφοφορία αντιπροσωπεύουν μια σημαντική απάντηση στις θεμιτές προσδοκίες του λαού του Μαρόκου και είναι σύμφωνες με το καθεστώς που απολαμβάνει το Μαρόκο στην ΕΕ. Τώρα, ενθαρρύνουμε την πραγματοποίηση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων».