Σειρά νόμων που αποσκοπούν στον έλεγχο της ροής των μεταναστών στη χώρα ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, δίνοντας περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και θεσπίζοντας αυστηρές ποινές, περιλαμβανομένης και της φυλάκισης, για την παράνομη διέλευση των συνόρων.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, ελπίζοντας ότι θα αναχαιτίσει την εισροή μεταναστών, μετά την άφιξη τους τελευταίους μήνες στη χώρα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως από χώρες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν.

Με βάση τους νόμους που ψηφίστηκαν σήμερα η διέλευση ή η πρόκληση ζημιών στον φράκτη θεωρείται ποινικό αδίκημα και η παράνομη διέλευση των συνόρων τιμωρείται με ποινή που φθάνει έως και τα τρία έτη φυλάκισης.

Η νέα νομοθεσία καθιστά δυνατή την υποβολή αιτημάτων ασύλου στα σημεία διέλευσης των συνόρων και επιτρέπει την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασής τους.

Ενισχύει επίσης τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατού στα σύνορα και υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία 140 ψήφων έναντι 33.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.