Φυλάκιση για παράνομη διέλευση των συνόρων της Ουγγαρίας

Νόμους για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών ενέκρινε το Κοινοβούλιο


ΚΟΣΜΟΣ
18:26
04/09/2015
Φυλάκιση για παράνομη διέλευση των συνόρων της Ουγγαρίας
3
loading

Σειρά νόμων που αποσκοπούν στον έλεγχο της ροής των μεταναστών στη χώρα ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, δίνοντας περισσότερες εξουσίες στην αστυνομία και θεσπίζοντας αυστηρές ποινές, περιλαμβανομένης και της φυλάκισης, για την παράνομη διέλευση των συνόρων.

Η Ουγγαρία κατασκευάζει έναν φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, ελπίζοντας ότι θα αναχαιτίσει την εισροή μεταναστών, μετά την άφιξη τους τελευταίους μήνες στη χώρα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, κυρίως από χώρες όπως η Συρία και το Αφγανιστάν.

Με βάση τους νόμους που ψηφίστηκαν σήμερα η διέλευση ή η πρόκληση ζημιών στον φράκτη θεωρείται ποινικό αδίκημα και η παράνομη διέλευση των συνόρων τιμωρείται με ποινή που φθάνει έως και τα τρία έτη φυλάκισης.

Η νέα νομοθεσία καθιστά δυνατή την υποβολή αιτημάτων ασύλου στα σημεία διέλευσης των συνόρων και επιτρέπει την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασής τους.

Ενισχύει επίσης τη δυνατότητα ανάπτυξης στρατού στα σύνορα και υιοθετήθηκε με ευρεία πλειοψηφία 140 ψήφων έναντι 33.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ευρεία πλειοψηφία 140 ψήφων έναντι 33

    Ας κάνουν μαζί με τις εκλογές και ένα δημοψήφισμα για τους πρόσφυγες. Δεν πιστεύω να φοβούνται

  2. avatar anto ellanta

    έντο ελλάντα μπέστε και αλέστε

  3. avatar giannis alex

    Εδώ συριζα - ανελ άφησαν αφύλακτα τα σύνορα και ήθελαν να γκρεμίσουν και τον φράχτη στον Εβρο και μαζί με το πασόκ και το ποτάμι μοιράζουν την ελληνική ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει