Οι ουγγρικές Αρχές θα κάνουν όλους τους απαραίτητους ελέγχους στους μετανάστες που ταξιδεύουν με τραίνα από το εσωτερικό προς τα δυτικά σύνορα της χώρας, εμμένοντας στους κανόνες του χώρου Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιάνος Λαζάρ επέρριψε ευθύνες στη Γερμανία για τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, αποδίδοντάς τη στα αντιφατικά μηνύματα που στέλνει η Γερμανία στους Σύρους μετανάστες.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η Γερμανία πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα είπε στους Σύρους πως η Γερμανία τους περιμένει, τους προσκαλεί στο στρωμένο τραπέζι», είπε ο Λαζάρ, προσθέτοντας πως στη συνέχεια η Γερμανία προσπάθησε να κάνει αναγκαστικούς τους ελέγχους των μεταναστών την επόμενη μέρα.

Τα τρένα που κατευθύνονται στη Βουδαπέστη από τη Σλοβακία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας θα σταματούν στην ουγγρική συνοριακή πόλη Σζομπ, ανακοίνωσαν σήμερα η τσεχική και η σλοβακική εταιρία επιβατηγών σιδηροδρόμων καθώς μετανάστες από τη Συρία κατευθύνονται μαζικά προς την ουγγρική πρωτεύουσα.

Η ουγγρική αστυνομία έχει επιτρέψει σε εκατοντάδες μετανάστες να συγκεντρωθούν στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης όμως οι αρχές ακύρωσαν όλα τα δρομολόγια προς τη δυτική Ευρώπη, προκαλώντας σύγχυση και χάος.

Εν τω μεταξύ, τρένο που μεταφέρει περισσότερους από 200 μετανάστες ξεκίνησε σήμερα από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης με προορισμό τα σύνορα με την Αυστρία, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το τρένο, που σύμφωνα με τον του πίνακα των δρομολογίων στις αποβάθρες έχει προορισμό τις πόλεις Σζομπατέλι και Σόπρον, δύο πόλεις στα σύνορα, αναχώρησε από τον σταθμό Βουδαπέστη-Κελέτι, που ξανάνοιξε σήμερα αφού είχε κλείσει για δύο ημέρες με απόφαση των αρχών.

MIGRANTSHUNGARY8 MIGRANTSHUNGARY7 MIGRANTSHUNGARY6 MIGRANTSHUNGARY5 MIGRANTSHUNGARY4 MIGRANTSHUNGARY3 MIGRANTSHUNGARY2 MIGRANTSHUNGARY1