Στον ΟΗΕ διαμαρτυρήθηκε το Ιράν για τις αμερικάνικες κυρώσεις σε βάρος του και τις χαρακτήρισε «άκρως επικίνδυνα μέτρα που απειλούν τη ζωή των πολιτών». Συγκεκριμένα ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, Μοχαμάντ Καζαεΐ, σε επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι- Μουν τονίζει ότι η «συνέχιση της κακόβουλης αυτής (αμερικανικής) πολιτικής είναι άκρως επικίνδυνη και δε θα αποβεί σε όφελος της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους κατά της ιρανικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air, απαγορεύοντας στις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους αμερικανούς πολίτες να δέχονται τις υπηρεσίες της ή να τής παρέχουν υπηρεσίες.

Η Iran Air πλήττεται ήδη από το 1995 από ένα αμερικανικό εμπάργκο που εμποδίζει κάθε πώληση στο Ιράν αεροσκαφών Airbus ή Boeing καθώς και ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη της, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση αιτιολόγησε την προχθεσινή της απόφαση λέγοντας ότι η Iran Air έχει μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τους Φρουρούς της ισλαμικής Επανάστασης.