Tο βραβείο του πολιτικού πολιτισμού απονεμήθηκε χθες στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι από το ίδρυμα Hans Ringier, σε τελετή που έγινε στο Castello del Sole στην Ελβετία.

«Το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι η Ευρώπη, ως οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει την κατάλληλη φωνή στην πολιτική των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο Μάριο Ντράγκι ως εκ τούτου με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστίασης. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί», είπε για τον Ντράγκι ο οικοδεσπότης της τελετής Φράνκ Μάιερ

Στο παρελθόν το βραβείο έχουν πάρει μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Μπόρις Τάντιτς, ο Γιούρκεν Χαμπέρμας, ο Πασκάλ Λαμύ, ο Ζαν-Κλόντ Τρισέ, ο Ντόναλντ Τούσκ αλλά και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Το βραβείο απονέμεται σε ετήσια βάση και ο νικητής παραλαμβάνει 50.000 ευρώ.