‘Εντεκα μέλη της μαφίας της Σικελίας συνελήφθησαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Τράπανι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για στενούς συνεργάτες του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος θεωρείται ο διάδοχος του πρώην επικεφαλής της Κόζα Νόστρα, Μπερνάρντο Προβεντσάνο, που συνελήφθη το 2006.

Η σημερινή επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας ονομάσθηκε Εrmes και συντονίστηκε από τον τομέα που είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση της μαφίας της εισαγγελίας της Μεσίνα στη Σικελία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι συλληφθέντες είχαν διαρκή επικοινωνία με τον Μεσίνα Ντενάρο, κάθε δύο εβδομάδες, μέσω μηνυμάτων που έγραφαν σε μικρά χαρτάκια, τα οποία στην συνέχεια καταστρέφονταν ή θάβονταν στους αγρούς.

Για να συγκληθεί συνάντηση των μαφιόζων της περιοχής, πολλά από τα μέλη της Κόζα Νόστρα της περιοχής του Τράπανι χρησιμοποιούσαν συνθηματικά τις λέξεις «κοπριά» και «χοιροτροφή».

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.