Την ανάπτυξη επιπλέον 2.000 στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της χώρας σχεδιάζουν οι αρχές του Καμερούν μετά τις τρεις πολύνεκρες επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην πόλη Μαρουά την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες αποδόθηκαν στην εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία.

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια σειρά έκτακτων μέτρων ασφαλείας τα οποία επιβλήθηκαν στη Μαρουά, συμπεριλαμβανομένων της απαγόρευσης της μπούρκας, της απαγόρευσης σε πλανόδιους εμπόρους να διαθέτουν τα αγαθά τους στους δρόμους της πόλης, καθώς και της απαγόρευσης της επαιτείας. Οι αρχές στην πόλη Ντουάλα, το μεγαλύτερο λιμάνι του Καμερούν, απαγόρευσαν επίσης την μπούρκα.

Επιπλέον οι αρχές έκλεισαν επίσης ορισμένα τεμένη και ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία στη βόρεια επαρχία της οποίας η Μαρουά είναι η πρωτεύουσα, ενώ επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Καμερούν συνταγματάρχης Ντιντιέ Μπαντζέκ επιβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του στρατού που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή θα ενισχυθούν, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τον ακριβή αριθμό των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η κεντροαφρικανική χώρα έχει ήδη στείλει περίπου 7.000 στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Τσαντ, του Νίγηρα και της Νιγηρίας στο πλαίσιο των περιφερειακών επιχειρήσεων εναντίον της Μπόκο Χαράμ, η δράση της οποίας τα τελευταία έξι χρόνια ήγειρε μια σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής της Λίμνης Τσαντ.

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι πρόκειται να συζητήσει με τον πρόεδρο του Καμερούν Πολ Μπιγιά σχετικά με τις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η Μπόκο Χαράμ κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στη Γιαουντέ που είναι προγραμματισμένο να αρχίσει μεθαύριο Τετάρτη.