Το θάνατο ενός εργαζομένου της σε εργοστάσιο στην Κίνα ανακοίνωσε χθες η ταϊβανέζικη εταιρία Chimei Innolux Corp, θυγατρική της Foxconn Technology, που παράγει το δημοφιλές κινητό τηλέφωνο iPhone της αμερικανικής Apple.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, ο 18χρονος από την επαρχία Χέμπεϊ, που δούλεψε «για μιάμιση ημέρα», τον περασμένο μήνα, ως ειδικευόμενος στο εργοστάσιο ,βάσει συμφωνίας με το σχολείο όπου φοιτούσε, έπεσε από τον έκτο όροφο ενός κτιρίου της Τσιμέι Ίνολουξ όπου βρίσκονταν κοιτώνες εργαζομένων.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Φόξκον, που παράγει εξαρτήματα υπολογιστών για εταιρίες όπως η Dell, η Nokia, η Hewlett-Packard κ.ά., έχει κατηγορηθεί για εξαιρετικά σκληρές συνθήκες δουλειάς στα εργοστάσιά της. Εξάλλου, συνολικά 11 Κινέζοι υπάλληλοι της ταϊβανέζικης Φόξκον έχουν αυτοκτονήσει
εφέτος σε κινεζικά εργοστάσια, συνήθως πηδώντας από κτίρια.

Από την πλευρά της η εταιρία, προκειμένου να εξευμενίσει τις αντιδράσεις, ανακοίνωσε αυξήσεις 67% στους εργαζομένους της, από την 1η Οκτωβρίου, καθώς και βελτιώσεις στους κοιτώνες των εργαζομένων στα εργοστάσιά της στη Σένζεν, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλες παρόμοιες αυτοκτονίες.