Ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για πρίγκιπες είναι γνωστό. Ότι η όρεξη των Κινέζων – ανδρών και γυναικών – για ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ μεγάλων οίκων μόδας, επίσης. Αυτό, άλλωστε, έχει οδηγήσει τους περισσότερους από αυτούς στο να ανοίξουν δεκάδες μαγαζιά στη χώρα του κίτρινου δράκου.

Μπορεί, λοιπόν, η ζήτηση να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όμως οι επενδυτές δείχνουν διστακτικοί να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε αυτές τις εταιρίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Prada.

Ο γνωστός οίκος έκανε σήμερα το ντεμπούτο του στο χρηματιστήριο του Χονγκ – Κονγκ, με αρκετά όμως προβλήματα.
Ο στόχος ήταν να αντλήσει περί τα 2,6 δισ. δολάρια, αλλά τελικά κατάφερε να συγκεντρώσει ποσό κατά τι υψηλότερο από 2 δισ. δολάρια. Μείωσε χθες την τιμή της μετοχής της αρχικής δημόσιας προσφοράς της κατά σχεδόν ένα πέμπτο, καθώς η υποδοχή από τους επενδυτές ήταν χλιαρή.

Το φοβερό στην όλη ιστορία είναι ότι (και) γι΄ αυτό ευθύνεται, μεταξύ άλλων, η κρίση χρέους της ελληνικής οικονομίας, όπως υποστηρίζουν αναλυτές της τοπικής αγοράς! Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχει και κάτι… παρηγορητικό για τον οίκο: ότι είναι η πρώτη ιταλική εταιρία στην ιστορία, που τα κατάφερε – έστω και με απώλειες – να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.