Να επιτεθεί σε ένα κολέγιο σχεδίαζε αρχικά ο Ντίλαν Ρουφ, ο 21χρονος λευκός που ομολόγησε στις αμερικανικές αρχές ότι σκότωσε 9 Αφροαμερικανούς με ένα αυτόματο όπλο μέσα σε μια ιστορική εκκλησία Αφροαμερικανών της Νότιας Καρολίνας, σύμφωνα με έναν φίλο του, τον οποίο επικαλούνται η εφημερίδα Washington Post και το δίκτυο NBC News.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται την μαρτυρία του 22χρονου Κρίστον Σκρίβεν, ενός Αφροαμερικανού γείτονα του Ρουφ, ο οποίος δήλωσε ότι πρόσφατα κατά την διάρκεια μιας βραδιάς που πίνανε, ο Ρουφ είπε ότι ήθελε να ανοίξει πυρ σε ένα σχολείο.

Μια άλλη φορά, ο Ρουφ έλεγε ότι θα επιτεθεί στο Κολέγιο του Τσάρλεστον, σύμφωνα και πάλι με την μαρτυρία του Σκρίβεν που επικαλείται η Washington Post.

«Η αντίδρασή μου εκείνη την ώρα ήταν ‘λες απλώς τρέλες», πρόσθεσε ο 22χρονος.

Ο Ρουφ μπορεί να άλλαξε τα σχέδιά του και να επιτέθηκε στους πιστούς στην εκκλησία, επειδή αποφάσισε ότι είναι πιο δύσκολος στόχος ένα κολέγιο, δήλωσε επίσης στο NBC News ο Σκρίβεν.

«Την Τετάρτη είπε απλώς ότι θα συμβούν όλα», πρόσθεσε ο Σκρίβεν προς το αμερικανικό δίκτυο. «Σκέφτομαι συνέχεια και συνέχεια ότι το έκανε, ότι πράγματι πήγε και έκανε αυτό που είχε πει ότι θα κάνει», σημείωσε.

Το Ρόιτερς δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει με τον Σκρίβεν για να επαληθεύσει τις δηλώσεις του αυτές.

Ο Ντίλαν Ρουφ παρέμεινε την Τετάρτη επί μία ώρα μέσα στην εκκλησία μαζί με τους πιστούς, οι οποίοι μελετούσαν τη Βίβλο, πριν σηκωθεί και τους πυροβολήσει. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του NBC ο νεαρός «δίστασε» να σκοτώσει τους εννέα ανθρώπους επειδή «όλοι τους ήταν πολύ ευγενικοί μαζί του».