Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη, καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση, την οποία αποδίδει στο καθεστώς Καντάφι, που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε χώρο στάθμευσης ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Βεγγάζης. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν θύματα, αλλά δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου Tibesti καταστράφηκαν.

Στο ξενοδοχείο αυτό όπου διαμένουν διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι των αντικαθεστωτικών, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι εγκαινίασε την Τρίτη το προξενείο της χώρας του και τόνισε πως το «καθεστώς Καντάφι έχει τελειώσει», εκφράζονταν την πλήρη υποστήριξη του στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Χθες η Μάλτα, μετά τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Κατάρ, την Γκάμπια και την Ιορδανία, ανακοίνωσε ότι θεωρεί το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Νωρίς σήμερα το πρωί, το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στην Τρίπολη και τουλάχιστον έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από διαφορετικές περιοχές της λιβυκής πρωτεύουσας.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνεται για τρεις μήνες η αποστολή της Συμμαχίας στη Λιβύη, η οποία αρχικά θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Ιουνίου.