Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των τριών ίσα που αρχίσουν να μαθαίνουν να μετρούν και περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο παίζοντας με τα παιχνίδια τους.

Όμως η μικρή τρίχρονη Σάφρον Πλέτζερ κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι. Το παιδί θαύμα διαβάζει ήδη παιδικές ιστορίες στη μικρότερη ,εφτάμηνη, αδερφή της και πιθανότατα να γίνει το νεαρότερο μέλος της Μένσα.

Η ευφυΐα στην συγκεκριμένη οικογένεια πρέπει να είναι κληρονομική μιας και ο πατέρας της, ο 23χρονος Ντάνι Πλέτζερ είναι 8 φορές νικητής στο τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων Countdown του σταθμού Channel 5.

Σημειώνοντας ένα σκορ 140 στην κλίμακα IQ, την κατατάσσει εξυπνότερη από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπιλ Κλίντον για τρεις μονάδες. Από τον μέσο άνθρωπο απέχει 40 μονάδες ενώ κατέχει την ίδια θέση με την Μαντόνα, την Χίλαρι Κλίντον και αφήνει τον Σβαντσενέιγκερ πίσω για 5 μονάδες.

Η μικρή από το Southen του Essex, ολοκλήρωσε μια σειρά από τεστ ώστε να γίνει αποδεκτή από την Mensa, έναν σύλλογο που απαρτίζεται από άτομα με υψηλό IQ. Για να γίνεις μέλος πρέπει να ανήκεις στο 2% του πληθυσμού από άποψη σκορ ευφυΐας και από ότι φαίνεται η Σάφρον είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει.

Η μικρούλα δήλωσε ότι είναι μόνο ένα μικρό παιδί, όμως αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη που πέρασε τα συγκεκριμένα τεστ και ευελπιστεί να γίνει μέλος της Mensa. Από την πλευρά της η Mensa δηλώνει πως από τα τεστ της διαφαίνεται ότι χρόνια μπροστά από τα συνομήλικα της παιδιά και πως σίγουρα κατατάσσεται στα πιο έξυπνα παιδιά της ηλικία της.
Η μητέρα της αναφέρει ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιεί ολοκληρωμένες συζητήσει με το κοινωνικό της περίγυρο προτού καν γίνει 18 μηνών. Το λεξιλόγιο της είναι ήδη ιδιαίτερα πλούσιο και την ευχαριστεί να συνομιλεί με διαφορετικό κόσμο ακόμα και όταν είναι βόλτα στο δρόμο.

Η Σάφρον θα είναι το δεύτερο μικρότερο άτομο στον κόσμο που θα γίνει μέλος της Mensa, εάν τελικά την δεχθούν. Είναι ακόμα πολύ μικρή για να περάσει τις γραπτές εξετάσεις. Το νεότερο μέλος που έχει γίνει μέλος στον οργανισμό είναι η Elise Tan Roberts από τον Λονδίνο σε ηλικία 2 ετών και 4 μηνών.