Είναι μόλις 3 και κατά πάσα πιθανότητα πιο έξυπνη από σας

ΔΕΙΤΕ: Ετοιμάζεται να γίνει μέλος της Mensa


ΚΟΣΜΟΣ
23:49
01/06/2011
Είναι μόλις 3 και κατά πάσα πιθανότητα πιο έξυπνη από σας
13
loading

Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των τριών ίσα που αρχίσουν να μαθαίνουν να μετρούν και περνούν τον ελεύθερο τους χρόνο παίζοντας με τα παιχνίδια τους.

Όμως η μικρή τρίχρονη Σάφρον Πλέτζερ κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι. Το παιδί θαύμα διαβάζει ήδη παιδικές ιστορίες στη μικρότερη ,εφτάμηνη, αδερφή της και πιθανότατα να γίνει το νεαρότερο μέλος της Μένσα.

Η ευφυΐα στην συγκεκριμένη οικογένεια πρέπει να είναι κληρονομική μιας και ο πατέρας της, ο 23χρονος Ντάνι Πλέτζερ είναι 8 φορές νικητής στο τηλεοπτικό παιχνίδι γνώσεων Countdown του σταθμού Channel 5.

Σημειώνοντας ένα σκορ 140 στην κλίμακα IQ, την κατατάσσει εξυπνότερη από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Μπιλ Κλίντον για τρεις μονάδες. Από τον μέσο άνθρωπο απέχει 40 μονάδες ενώ κατέχει την ίδια θέση με την Μαντόνα, την Χίλαρι Κλίντον και αφήνει τον Σβαντσενέιγκερ πίσω για 5 μονάδες.

Η μικρή από το Southen του Essex, ολοκλήρωσε μια σειρά από τεστ ώστε να γίνει αποδεκτή από την Mensa, έναν σύλλογο που απαρτίζεται από άτομα με υψηλό IQ. Για να γίνεις μέλος πρέπει να ανήκεις στο 2% του πληθυσμού από άποψη σκορ ευφυΐας και από ότι φαίνεται η Σάφρον είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει.

Η μικρούλα δήλωσε ότι είναι μόνο ένα μικρό παιδί, όμως αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενη που πέρασε τα συγκεκριμένα τεστ και ευελπιστεί να γίνει μέλος της Mensa. Από την πλευρά της η Mensa δηλώνει πως από τα τεστ της διαφαίνεται ότι χρόνια μπροστά από τα συνομήλικα της παιδιά και πως σίγουρα κατατάσσεται στα πιο έξυπνα παιδιά της ηλικία της.
Η μητέρα της αναφέρει ότι ήταν σε θέση να πραγματοποιεί ολοκληρωμένες συζητήσει με το κοινωνικό της περίγυρο προτού καν γίνει 18 μηνών. Το λεξιλόγιο της είναι ήδη ιδιαίτερα πλούσιο και την ευχαριστεί να συνομιλεί με διαφορετικό κόσμο ακόμα και όταν είναι βόλτα στο δρόμο.

Η Σάφρον θα είναι το δεύτερο μικρότερο άτομο στον κόσμο που θα γίνει μέλος της Mensa, εάν τελικά την δεχθούν. Είναι ακόμα πολύ μικρή για να περάσει τις γραπτές εξετάσεις. Το νεότερο μέλος που έχει γίνει μέλος στον οργανισμό είναι η Elise Tan Roberts από τον Λονδίνο σε ηλικία 2 ετών και 4 μηνών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar V4Vendetta

  Πόσο απάτη είναι όλα αυτά με την μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης....Κάποτε είχαν χρησιμοποιηθεί στην Αμερική (χωρίς βέβαια να υπάρχει η ανάλογη στάθμιση) για να υποστηρίξουν την φυλετική ανωτερότητα!Τα περισσότερα είναι εσφαλμένα ψυχομετρικά εργαλεία.Στο κάτω κάτω τι είναι νοημοσύνη;;Ας ορίσουμε πρώτα αυτό και μετά την μετράμε.

 2. avatar aggela

  Θα ήταν ποιο ενδιαφέρον το 'αρθρο αν συγκρίναν την μικρή και με τον πρων-πρωην Πρόεδρο της Αμερικης Μπους,που έχει ακριβώς το διπλάσιο IQ του.
  Γλυκό κοριτσάκι.

  1. avatar Ιωάννης Χρήστου Αλεξανδρούπολη

   Σ΄αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.
   Απλά δεν θέλω να παρερμηνεύομαι, όσο γλυκό είναι το 3χρονο κοριτσάκι, άλλο τόσο (έτσι πιστεύω) μπορεί να επηρεαστεί από τους μεγαλύτερους της που μανιωδώς θα θέλουνε να την αναδείξουνε σε "τοπ ταλεντ" η κάτι παραπλήσιο. Αυτό ίσως και την δημιουργήσει κάποια ψυχολογικά στο μέλλον.
   Δεν εξηγείται διαφορετικά. Φαντάζεστε, την ώρα που συνομίλικά της θα θέλουνε να παίξουνε μαζί της με κούκλες, κρυφτό η μηλάκια, αυτή να λέει "α, δεν μπορώ, θα πάω με τους γονείς μου στα ιδιαίτερα φροντηστήρια της ΜΕΝΣΑ".
   Όποιος/-α συμφωνεί στο ότι διαφωνούμε, τουλάχιστον ας τοποθετηθεί γράφοντας την προσωπική του/της άποψη. Το να ρίξει κανείς ψήφο είναι το μόνο εύκολο...

   1. avatar george

    H Μενσά απλά κάνει την πιστοποίηση, δεν έχει ούτε μαθήματα ούτε φροντιστήρια.
    Δεν πρέπει να ξαχνάμε πως παιδιά με μεγάλο IQ, είναι στην πράξη παιδιά με ειδικές ανάγκες.
    Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει φτιαχτεί με βάση τη μετριότητα, αυτά τα παιδιά βαριούνται εύκολα από το επίπεδο απαιτήσεων που ζητούνται, και πρέπει να ακολουθήσουν διαφορετικό πρόγραμμα, όπως και τα παιδιά με χαμηλό IQ .(Στην Ελλάδα τους βάζουμε ταμπέλες "άτακτα" "Υπερκινητικά" "προβληματικά" "με έλλειψη συγκέντρωσης" και αλλά.)
    Αυτό δεν σημαίνει πως ένα εξειδεικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τους στερήσει το παιχνίδι που χρειάζονται, όπως και όλα τα παιδιά της ηλικίας τους.
    Ευτυχώς στο εξωτερικό υπάρχει η υποδομή, για παιδιά με τέτοιες ειδικές ανάγκες, εδώ oι έξυπνοι βαζουυν ταμπέλες και φοβούνται μην δημιουργήσουν ειδικά σχολεία για την αρεια φυλή. Τόσα ξέρουν, και έτσι δείχνουν τον φόβο τους απέναντι σε όσους έχουν εν δύναμη μεγαλύτερες δυνατότητες από αυτούς.
    Φυσικα είναι KAI θέμα ενημέρωσης, και εδώ η Ελληνική MENSA δεν έχει κάνει τίποτα για να ενημερώσει την Ελληνική κοινωνία.
    (Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε αυτό το κείμενο "κάπως", ναι, έχω περάσει το τεστ με επιτυχία, και ήμουν μέλλος την MANSA για ένα χρόνο, η 2 δεν θυμάμαι, όμως δεν είδα κάτι ενδιαφέρον στις συγκεντρώσεις τους και δεν ξαναπήγα... Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε...

    1. avatar Ιωάννης Χρήστου Αλεξανδρούπολη

     Σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου, ήσουνα κατατοπιστικότατος. Σε αυτό το σημείο μονάχα να προσθέσω πως και η συζυγός μου που είναι αριστούχος πτυχιούχος ανωτατου πανεπιστημίου στο εξωτερικό στα θέματα παιδοψυχολογίας, χαρακτηρίζει πιστοποιήσεις τέτοιου είδους ως "περιττές". Βέβαια, δεν πάυει να είναι δική της προσωπική άποψη.

     1. avatar george

      Φυσικά και είναι περιττό, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους στην Ελλάδα. Είναι μόνο για προσωπική προβολή.
      Όσο δεν το λαμβάνουν υπόψιν τους οι εργοδότες, δεν έχει κάποια αξία.
      Αυτό συμβαίνει μόνο στην ελλάδα όμως. Στο εξωτερικό, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
      Φυσικά τα πράγματα έχουν προχωρήσει περισσότερο από αυτό, γιατί στατιστικά η επιτυχία στη ζωή ενός ανθρώπου έχει συνδεθεί περισσότερο με τον συνδιασμό IQ και ΕQ. Το IQ είναι περισσότερο δείκτης που βασίζεται στην μαθηματική αντίληψη, ενώ η συναισθηματική νοημοσύνη χαρακτηρίζει της σχέσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον και έχει μεγαλητερη βαρύτητα στην κοινωνία μας.
      Δεν παύει όμως τη IQ να είναι ένα εργαλείο μέτρησης που δεν είναι ξεπερασμένο όπως θέλουν να νομίζουν μερικοί. Απλά δεν είναι πανάκεια όπως νομίζαμε παλιά, και σε καμία περίπτωση δεν είναι δείκτης επιτυχίας για όλους. (Έχει απόλυτη εφαρμογή μόνο σε "μοναχικά" γνωστικά πεδία.)

 3. avatar Apla

  Απ'οτι φαινεται οι γονεις της μικρουλας δεν ειναι τοσο εξυπνοι οσο θελουν να φαινονται. Καποιος μπαινει σε αυτο το "ιδρυμα" (MENSA) επειδη θελει να "δειξει" στους αλλους, να τον βραβευσουν ως "ανωτερο". Ολοι οι ειδικοι, ακομα και αυτο το ιδρυμα , αποδεχοντε πλεον πως τα test IQ δεν μπορουν να μετρησουν την ευφια αλλα τον βαθμο αντιληψης των πραγματων! Ποσοι πτυχιουχοι υπαρχουν σημερα στον πλανητη, σε σχεση με πριν 100-200 χρονια? Πνιγηκαμε στους "εξυπνους"... ελεος!

 4. avatar Multilife

  Ας είναι καλά το κοριτσάκι μπας και μεγαλώνοντας σκεφτεί καναν τρόπο να ξελασπώσει εμάς τους πίθηκους που τα έχουμε κάνει σαν τα μούτρα μας (παντού, όχι μόνο Ελλάδα).

 5. avatar Ιωάννης Χρήστου Αλεξανδρούπολη

  Γέρασε πριν την ώρα του το κοριτσάκι. Αμφιβάλλω εάν θα έχει και μια φυσιολογική ζωή όπως το υπόλοιπο 98% των συνομηλικων του η αν δεν καταστραφεί ψυχολογικά από την αφόρητη πίεση που θα ασκούνε διάφορα ΜΜΕ (αν δεν το έχουνε κάνει κιόλας με τις άπειρες συνεντεύξεις τους). Εγώ στην ηλικία των 3 μετας βίας έλεγα "άτα και μαμ" =)))

  1. avatar μπερδεway

   εγω θα ελεγα οτι η φυσιολογικη ζωη ειναι υποκειμενικη.. ενα παιδι που ειναι διαφορετικο απο τη μαζα, δυσκολα θα εχει αυτο που εμεις οριζουμε νορμαλ.. οχι γιατι δε θα το αφηνουν αλλα γιατι το ιδιο θα αποζητα το κατι παραπανω για να νιωθει γεματο! πιθανοτατα θα εχει αναζητησεις που προφανως και δεν ειχαμε εμεις στα 3 που χαζευαμε στρουμφακια και μουτζουρωναμε με μαρκαδορο ο,τι βρισκοταν γυρω μας.. η πιεση των γονεων απο την αλλη ειναι ενα ευαισθητο θεμα.. αν δεν την ζορισουν μπορει να μην αποδωσει σωστα το "χαρισμα" της..απο την αλλη αν την ζορισουν περισσοτερο απο οσο πρεπει, απο δικη τους ματαιοδοξια, τοτε ναι, θα ειναι δυστυχισμενη.. δεν πιστευω οτι θα καταστραφει ποτε ομως

  2. avatar Butler

   Η φυσιολογική ζωή είναι υπερεκτιμημένη. Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που υπερβαίνουν τη φυσιολογικότητά τους, και γίνονται σημεία αναφοράς για τους γύρω τους. Φυσιολογικός είναι ο Τσίπρας. Φυσιολογικός δεν ήταν ο Καποδίστριας.

 6. avatar xarilaos

  Αν ήταν έξυπνη σαν κι' εμάς θα ασχολούνταν με τον... καρατζαφέρη....!

 7. avatar andreas

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει