Μία ισχυρή έκρηξη αντήχησε την Τετάρτη στη διασυνοριακή περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η έκρηξη προήλθε από την ορεινή πόλη του Πεσαβάρ, όπου εδρεύει μεγάλη συνοριακή στρατιωτική δύναμη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός. Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι σείστηκαν τα τζάμια σε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το προξενείο των ΗΠΑ που είχε γίνει στόχος παγιδευμένου αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα, όταν εξερράγη την ώρα που ένα κομβόϊ οχημάτων περνούσε μπροστά από το κτήριο.

Τότε είχε σκοτωθεί ένας άνδρας και είχαν τραυματισθεί 12 συμπεριλαμβανομένων και δύο υπηκόων των ΗΠΑ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα περίπου την αυγή της Τετάρτης.

Μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν από τα πυρά των αμερικανών κομάντο, πολλοί στρατιωτικοί στόχοι στο Πακιστάν δέχθηκαν βομβιστικά χτυπήματα, στο όνομα της εκδίκησης για το θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάϊντα.