Ο Ιρακινός ριζοσπάστης σιίτης ιερωμένος Μοκτάντα Σαντρ έγινε δεκτός σήμερα στη Δαμασκό από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί γρήγορα το σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ.

Ο ‘Ασαντ που βρίσκεται δέκα χρόνια στην εξουσία, εξέφρασε κατά τη συνάντηση αυτή, «την πλήρη υποστήριξή του στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ιράκ το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στο σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης θα έχει αρνητική επίπτωση στην κατάσταση στο Ιράκ».

Ο Μοκτάντα Σαντρ του οποίου η διάρκεια της επίσκεψης στη Συρία δεν έχει διευκρινιστεί, εξέφρασε «την εκτίμησή του για τις θέσεις της Συρίας που φιλοξενεί τους Ιρακινούς από την έναρξη της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ (το 2003), που στέκεται στο πλευρό του ιρακινού λαού και εργάζεται υπέρ της σταθερότητας και της ασφάλειας στο Ιράκ».

Σημειώνουμε ότι Βαγδάτη και Ουάσινγκτον κατηγορούν τη Συρία, σύμμαχο του Ιράν στην περιοχή, ότι στηρίζει την τρομοκρατία επιτρέποντας σε μέλη της Αλ Κάιντα να εισέρχονται στο Ιράκ από το έδαφός της.