Στις τάξεις των ανταρτών φαίνεται να έχει αυτομολήσει ο Σόκρι Γκάνεμ, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πετρελαίου της Λιβύης και κορυφαίος αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Αραμπίγια.

Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ενώ οι Λίβυοι αξιωματούχοι στην Τρίπολη που ρωτήθηκαν αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Αραμπίγια, επικαλέστηκε πηγές από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, που έχουν συγκροτήσει οι αντάρτες, σύμφωνα με τις οποίες ο Γκάνεμ έχει αυτομολήσει και εντάχθηκε στις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Λίβυος αξιωματούχος αυτομόλησε και εγκατέλειψε τη χώρα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τι θέμα.

Ο Γκάνεμ σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Reuters στα τέλη Μαρτίου είχε διαψεύσει ανάλογη φημολογία που τον έφερε και τότε να έχει εγκαταλείψει τον Μουαμάρ Καντάφι και να έχει διαφύγει στην Τυνησία.

Ο Σόκρι Γκάνεμ που κατέχει τη θέση του προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Πετρελαίου από το 2006, αντιπροσωπεύει τη Λιβύη στις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ. Είναι 68 χρονών και έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ.