Η κωδικοποιημένη προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας που έλαβε σήμερα η βρετανική αστυνομία προήλθε από αποστάτες αυτονομιστές Ιρλανδούς που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η απειλή έγινε την παραμονή της επίσκεψης της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία και μία εβδομάδα προτού ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.

«Λάβαμε μία απειλή για βόμβα στο κεντρικό Λονδίνο. Η απειλή δεν ανέφερε ακριβή ώρα ή τόπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ.

Πάντως η αστυνομία ζήτησε από τους Λονδρέζους να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες, αλλά να είναι προσεκτικοί.

«Το επίπεδο της απειλής από την τρομοκρατία που συνδέεται με την Ιρλανδία δεν έχει αυξηθεί και παραμένει σε σημαντικό επίπεδο, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να σημειωθεί μία επίθεση» πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία έκλεισε για λόγους ασφαλείας μία κεντρική λεωφόρο της βρετανικής πρωτεύουσας κοντά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, όμως αρνήθηκε να δηλώσει για ποιο λόγο το έκανε.

Σε άλλο επεισόδιο η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη για να καταστρέψει μια ύποπτη τσάντα σε κεντρική οδό του Λονδίνου, που πάντως αποδείχθηκε ότι δεν συνιστούσε απειλή, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.