Το Ιράν δεν έχει καμία πληροφορία για την αμερικανο-καναδο-ιρανή δημοσιογράφο του Αλ-Τζαζίρα Ντόροθι Πάρβεζ, που η Συρία υποστηρίζει ότι απέλασε στην Τεχεράνη την 1η Μαΐου, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Τα ίχνη της Ντόροθι Παρβέζ χάθηκαν στη Συρία, όπου σύμφωνα με τη Δαμασκό, η δημοσιογράφος «επιχείρησε να εισέλθει παράνομα» στις 29 Απριλίου με ληγμένο ιρανικό διαβατήριο.

Η συριακή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε στις 11 Μαΐου ότι η δημοσιογράφος του Αλ-Τζαζίρα «απελάθηκε δυο ημέρες αργότερα, βάσει του διεθνούς δικαίου, στη χώρα έκδοσης του διαβατηρίου της».

Νωρίτερα, το Αλ-Τζαζίρα είχε μεταδώσει ότι η δημοσιογράφος του βρίσκεται στο Ιράν και είχε ζητήσει από την Τεχεράνη να την αφήσει αμέσως ελεύθερη.

Η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και οι καναδικές αρχές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη της νεαρής γυναίκας και ανακοίνωσαν ότι προσπαθούν να αποσπάσουν πληροφορίες από τη Δαμασκό και την Τεχεράνη για το πού βρίσκεται η Πάρβεζ.