Αρχίζει σήμερα στο δικαστήριο της Λιουμπλιάνας η δίκη 16 κατηγορούμενων για παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης «Balkan Warrior», με στόχο το βαλκανικό καρτέλ κοκαΐνης. Το κύκλωμα κατηγορείται, επίσης, για σύσταση συμμορίας και λαθρεμπόριο όπλων.

Στη λίστα των κατηγορούμενων είναι ο Ντράγκαν Τόσιτς, ο οποίος θεωρείται αρχηγός της ομάδας, την οποία τα σλοβενικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν σλοβενικό παρακλάδι του καρτέλ ναρκωτικών του Ντάρκο Σάριτς.

Ο Τόσιτς και άλλα 13 άτομα συνελήφθησαν στις 25 Μαΐου του 2010 σε ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Λιουμπλιάνα, στο Κράνι και στο Κόπερ, κατά την οποία διεξήχθησαν έρευνες σε 30 σπίτια και κατασχέθηκαν ναρκωτικά, χρήματα και όπλα.

Οι εννέα κατηγορούμενοι φυλακίστηκαν και στους τρεις επιβλήθηκε κατ΄ οίκον περιορισμός από το Νοέμβριο του 2010, όταν απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Η σλοβενική αστυνομία άρχισε να συλλέγει πληροφορίες για τη συμμορία το δεύτερο εξάμηνο του 2008, όταν έλαβε ειδοποίηση από αστυνομικές υπηρεσίες άλλων χωρών ότι Σλοβένοι υπήκοοι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο κοκαΐνης από τη νότια Αμερική, με προορισμό λιμάνια της Ιταλίας και το βόρειο τμήμα της χώρας.