Για δεύτερη ημέρα τα αφγανικά στρατεύματα συγκρούονται με αντάρτες που
έχουν βρει καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο, στην Κανταχάρ του Αφγανιστάν, η οποία από χθες βρίσκεται στη δίνη της βίας.

Έπειτα από τη χθεσινή επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον 10 κυβερνητικών κτιρίων, 15 αντάρτες έχουν σκοτωθεί στην ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις
ασφαλείας, ενώ ακόμη 8 πυροδότησαν παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα.

Η τελευταία επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα. Ο βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τη βόμβα που βρισκόταν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει λόγος για θύματα.

Αφγανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε σήμερα ότι κάποιοι από τους αντάρτες που παίρνουν μέρος στις επιθέσεις είναι πρώην κρατούμενοι που δραπέτευσαν από φυλακή της πόλης τον προηγούμενο μήνα.

Πολλές εκρήξεις αλλά και πυροβολισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη, η οποία έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας από χθες. Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, ενώ ελικόπτερα πυροβολούν από τον αέρα. Χιλιάδες ταξιδιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο δρόμο μεταξύ της δυτικής επαρχίας Χεράτ και της πρωτεύουσας Καμπούλ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κλείσει τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Κανταχάρ.

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι στις επιθέσεις, που παίρνουν μέρος δεκάδες μαχητές τους. έχουν στόχο την κατάληψη της Κανταχάρ.