Το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας σκοτώθηκε πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανών κομάντο στο Πακιστάν , όμως η ζωή για την υπόλοιπη οικογένεια Μπιν Λάντεν συνεχίζει να κυλά κανονικά…

Τα περισσότερα μέλη της, όχι όμως και όλα, ασχολούνται με το… να βγάζουν λεφτά! Επί δέκα χρόνια η σύνδεση του ονόματός τους με τον πιο διαβόητο τρομοκράτη στον κόσμο κατά πάσα πιθανότητα δε ήταν και ό, τι καλύτερο για τις δουλειάς μιας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Μέσης Ανατολής.

Η «δραστηριότητα» του Οσάμα στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία δεν τους άφηνε και πολύ ελεύθερο πεδίο δραστηριοποίησης εκεί, αλλά ο πλανήτης είναι μεγάλος… Το εμπορικό λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας στη Jeddah ήταν το καταλληλότερο μέρος για τις κατασκευαστικές ενασχολήσεις της εταιρείας Saudi BinLadin Group (SBG).

Μάλιστα, πριν από την 11η Σεπτεμβρίου η οικογένεια Μπιν Λάντεν δραστηριοποιούνταν και στη Σουηδία. Μια φωτογραφία του 1971 απεικονίζει τον 14χρονο Οσάμα με τα αδέρφια του, κατά τη διάρκεια διακοπών στη μικρή σουηδική πόλη Falun. Ντυμένος με χαρακτηριστική χίπικη ενδυμασία της εποχής οι Μπιν Λάντεν ποζάρουν μπροστά από μία ροζ Κάντιλακ!

Ο αδερφός του Mohammed παντρεύτηκε 22 φορές, ενώ είχε αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής όλων των θρησκευτικών έργων που τελούσαν υπό τον έλεγχο της Σαουδικής Αραβίας στη Μέκκα, τη Μεδίνα και την Ιερουσαλήμ. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1967. Την ευθύνη των επιχειρήσεών του ανέλαβε στη συνέχεια ο γιος του Salem, ο οποίος έγινε στενός φίλος του σαουδάραβα βασιλιά Fahd ενώ είχε συνεργαστεί και με τον μελλοντικό Πρόεδρο των ΗΠΑ, George W. Bush, με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή μέσω του James Bath, ο οποίος είχε επενδύσει σε κάποια από τις επιχειρήσεις του Bush. Ο Salem σκοτώθηκε και αυτός σε αεροπορικό δυστύχημα το 1988. Τον διαδέχτηκε ο αδερφός του Bakr, ο οποίος συνεχίζει να ηγείται των επιχειρήσεων από την έδρα της SPG στη Jeddah.

Πιστεύεται ότι κατέχουν πολλές μετοχές της Microsoft και της Boeing, μέσω της εδρεύουσας στη Γενεύη εταιρείας Saudi Investment Company, η οποία διευθύνεται από έναν ακόμη αδερφό του Οσάμα, τον 60χρονο Yeslam Bin Laden, ο οποίος ζει στην Ελβετία και θεωρείται από τους πιο «δυτικοποιημένους» αδερφούς του νεκρού ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Όχι τόσο όμως όσο μία από τις κόρες του, η Wafah Dufour. Γεννημένη στην Καλιφόρνια από ελβετο-ιρανή μητέρα η Wafah σπούδαζε νομική στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης όταν ο θείος της «χτυπούσε» τους Δίδυμους Πύργους.

Η Wafah έχει ποζάρει για το περιοδικό GQ με εσώρουχα, ενώ προσπάθησε να κάνει καριέρα στο τραγούδι… και μοιάζει να είναι η λιγότερο επηρεασμένη από τις εξτρεμιστικές ιδέες του Οσάμα.

Ο Οσάμα θα ήταν πολύ… περήφανος για το γιο του Hamza, ο οποίος αν είναι ακόμη ζωντανός θα είναι 19 ετών. Το 2005 σε ηλικία 14 ετών ο Hamza εμφανίστηκε σε ένα φιλμ που τραβήχτηκε στο Πακιστάν για τη «τζιχάντ». Κρατούσε ένα ημιαυτόματο ενώ θεωρείται ότι συμμετείχε σε εφόδους κατά των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Σε ένα άλλο βίντεο φορά στρατιωτική στολή και υμνεί τα «κατορθώματα» του πατέρα του. «Προειδοποιώ τις ΗΠΑ και τους πολίτες της ότι αν κυνηγήσουν τον πατέρα μου και του κάνουν κακό θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Η μάχη κατά των Αμερικανών είναι η βάση της πίστης μας».

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν