Εφημερίδα του Κουβέιτ δημοσίευσε σήμερα το τελευταίο μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, προς τις γυναίκες και τα παιδιά του.

Το τεσσάρων σελίδων έγγραφο έχει ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου του 2001, λίγουε μόνο μήνες δηλαδή μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, από τις οποίες έγινε ο πιο καταζητούμενος άντρας στον κόσμο.

Στο έγγραφο, ο Μπιν Λάντεν ζητάει συγγνώμη για την απουσία του από τη ζωή τους, λέγοντας «σας ζητώ συγγνώμη παιδιά μου για το λίγο χρόνο που σας αφιέρωσα, επειδή έπρεπε να ανταποκριθώ στις ανάγκες της τζιχάντ (ιερού πολέμου)».

Επίσης, λέει στα παιδιά του να μην ακολουθήσουν τα βήματά του – και κυρίως να μην γίνουν μέλη της Αλ Κάιντα. Μάλιστα, παραθέτει τμήματα του κορανίου για να πείσει τα παιδιά του να μην ενταχθούν στον «ιερό πόλεμο».

Στο έγγραφο κάνει λόγο και για τις προσπάθειές του να καταστρέψει την Αμερική και το Ισραήλ, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά σε οικονομία κληρονομιά, παρότι θεωρείται ότι η προσωπική του περιουσία αξίζει πολλές δεκάδες.

Πάντως, ο διάσημος τρομοκράτης αφήνει και μήνυμα για τις γυναίκες τους, προτρέποντάς τους «να μην ξαναπαντρευτούν» και να αφιερώσουν τη ζωή τους στα παιδιά τους…

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν