Ασυνεννοησία φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στην CIA και το Λευκό Οίκο σχετικά με τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν. Από τη μία ο διευθυντής της CIA δηλώνει ότι σίγουρα ο Λευκός Οίκος θα βγάλει στη δημοσιότητα την περιβόητη εικόνα του άψυχου σώματος του ηγέτη της Αλ Κάιντα και από την άλλη ο Λευκός Οίκος τονίζει ότι δεν έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της CIA Λέον Πανέτα.

Τις τελευταίες μέρες δημοσιοποιούνται συνεχώς φωτογραφίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν, με το νεκρό σώμα του μετά την επιχείρηση εκτέλεσής του, που όμως κάθε φορά αποδεικνύονται αποτέλεσμα καλού μοντάζ. Οι πληροφορίες, πάντως αναφέρουν ότι οι φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι Αμερικάνοι είναι φρικιαστικές καθώς το κεφάλι του τρομοκράτη έχει παραμορφωθεί μετά το χτύπημα και αυτός, όπως αναφέρουν, είναι ο σημαντικότερος λόγος που δε δημοσιεύονται.

Την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των Αμερικάνων πολιτών θέλει να βγουν στη δημοσιότητα κάποιες από τις φωτογραφίες.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν