Με το «Αλ Τζαζίρα» τα έβαλαν οι Σύροι κατηγορώντας το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο για «υπερβολές» στην κάλυψη των πρόσφατων γεγονότων στη χώρα τους.

Τουλάχιστον 100 υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ έξω από τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Το Αλ Τζαζίρα είναι εβραϊκό δορυφορικό δίκτυο» και «πολίτες του Κατάρ, περιορίστε τον εμίρη σας», αναφερόμενοι στο εμιράτο στο οποίο έχει έδρα το κανάλι.

Η κάλυψη των γεγονότων στη Συρία είναι πολύ περιορισμένη επειδή η είσοδος στη χώρα έχει επιτραπεί μόνο σε ελάχιστους δημοσιογράφους. Τα ξένα μέσα ενημέρωσης υπολογίζουν σε μεγάλο βαθμό στο υλικό από τα βίντεο που μαγνητοσκοπούν οι εξεγερθέντες και τα δημοσιοποιούν σε ιστότοπους όπως το YouTube.

Τα επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τακτικά τα ξένα δορυφορικά δίκτυα, ότι «κατασκευάζουν» τις εικόνες που προβάλλουν χωρίς να έχουν επιβεβαιώσει την προέλευσή τους.

Το Σάββατο οι Αρχές κάλεσαν ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη χώρα για μια «επίσκεψη» στην παλιά πόλη της Δαμασκού ώστε να δείξουν «τον καθημερινό ρυθμό της ζωής» στην πρωτεύουσα. Η επίσκεψη των δημοσιογράφων, που συνοδεύονταν από αξιωματούχους του υπουργείου Ενημέρωσης «συνέπεσε» με μια μικρή συγκέντρωση ανδρών που κρατούσαν φωτογραφίες του σύρου προέδρου και φώναζαν «με την ψυχή μας, με το αίμα μας, θα θυσιαστούμε για σένα Μπασάρ».