Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Υεμένης θα μεταβούν αύριο Τετάρτη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία εξόδου από την κρίση που βασίζεται στο σχέδιο που προτάθηκε από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), όπως έγινε γνωστό σήμερα και από τις δύο πλευρές.

«Λάβαμε μια πρόσκληση από τη Σαουδική Αραβία για να υπογράψουμε την Τετάρτη στο Ριάντ τη συμφωνία που βασίζεται στην πρωτοβουλία του CCG», δήλωσε ο Σολτάν αλ-Μπαρακάνι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος της Υεμένης.

Ένας εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπεί το Κοινό Μέτωπο -το συνασπισμό των αντιπολιτευόμενων κοινοβουλευτικών κομμάτων – θα μεταβεί στο Ριάντ για την τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου, ανησυχώντας για την αστάθεια στην Υεμένη, προβλέπει την παραίτηση του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ένα μήνα μετά το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συμφιλίωσης από την αντιπολίτευση. Στον Σάλεχ θα παραχωρηθεί αμνηστία.