Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και ακόμα ένας τραυματίστηκε τα ξημερώματα σήμερα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο δύο Παλαιστίνιους που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα. Ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών της Αλ-Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, οι δύο Παλαιστίνιοι ήταν μέλη της ριζοσπαστικής αυτής οργάνωσης και τη στιγμή που δέχθηκαν την επίθεση πήγαιναν να προσευχηθούν.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε κι άλλη επίθεση με στόχο σήραγγα που συνδέει το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και μέσω της οποίας διεξάγεται λαθρεμπόριο, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δύο επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μερικές ώρες αφότου ένα βλήμα εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές.