«Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες»

Διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία


ΚΟΣΜΟΣ
23:09
26/03/2011
«Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες»
1
loading

Πάνω από διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν σήμερα το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών, την παραμονή κρίσιμων περιφερειακών εκλογών που λαμβάνουν την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της Άγκελας Μέρκελ.

Ένας από τους διοργανωτές, η ένωση «Ausgestrahlt», ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας.

Στο Μόναχο, παρά τη βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους, και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία, οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές οι οποίοι συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα: «Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες».

Το συλλογικό όργανο των διοργανωτών, σε ανακοίνωση του, αναφέρει με ικανοποίηση ότι πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar niknik

    Μπράβο στους διαδηλωτές...Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να είναι εξαιρετικά φτηνή αλλά το κόστος από ένα ενδεχόμενο μεγάλο ατύχημα τεράστιο,ειδικά σε ένα γεωγραφικά μικρό και πυκνοκατοικημένο μέρος όπως η Ευρώπη.Και όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες....Accidents happen.Καλύτερα να μην το ξαναζήσουμε αυτό!Το Τσερνομπιλ ήταν αρκετό...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει