Μέχρι το τέλος Μαρτίου η αεροπορική εταιρία Eva Airways, η δεύτερη μεγαλύτερη της Ταϊβάν, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ότι θα ματαιώσει τις πτήσεις της προς το Τόκιο και το Σαπόρο, μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην Ιαπωνία και τις εκρήξεις που προκάλεσε σε πυρηνικό εργοστάσιο της χώρας.

Η China Airlines ανακοίνωσε επίσης ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και αν κριθεί απαραίτητο θα ματαιώσει κάποιες πτήσεις της και ανάλογη ανακοίνωση έκανε μέσα από την ιστοσελίδα της και η Singapore Airlines.

Η Air China έχει ματαιώσει τις πτήσεις της από το Πεκίνο και τη Σανγκάη προς το Τόκιο για σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα καθώς και ορισμένες πτήσεις της Τετάρτης.

Η Thai Airways International εξακολουθεί να πραγματοποιεί πτήσεις προς το Τόκιο, αλλά ανώτατοι αξιωματούχοι της εταιρίας συναντώνται αυτή τη στιγμή και η εταιρία μπορεί να εκδώσει νέα ανακοίνωση.

Την κατάσταση παρακολουθούν και οι εταιρίες Cathay Pacific και AirAsia και Malaysian Airline System της Μαλαισίας κι αν κριθεί απαραίτητο θα προβούν σε ματαιώσεις πτήσεων.