Το Ιράν απέλασε τον Ινδό υπήκοο Τζέι Ντεσμούχ, ο οποίος ήταν στέλεχος του γραφείου του Γαλλικού Πρακτορείου στην Τεχεράνη, είχε επιχειρήσει μαζί με τον βοηθό του να καλύψει δημοσιογραφικά μία συγκέντρωση στις 15 Φεβρουαρίου παρά την επίσημη απαγόρευση.

Ο 40χρονος Ντεσμούχ εργαζόταν στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Τεχεράνη από το 2009. Λέγεται ότι αφαιρέθηκαν τα διαπιστευτήρια από δεκάδες δημοσιογράφους και φωτογράφους ξένων μέσων επειδή προσπάθησαν να καλύψουν τις διαδηλώσεις του περασμένου μήνα.

Οι περιορισμοί στα τοπικά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης στο Ιράν έχουν αυξηθεί δραματικά μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της φημολογούμενης νοθείας στις προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο του 2009 από τις οποίες επανεξελέγη ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Από τον Ιούλιο του 2009 το τμήμα Διεθνούς Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού έχει επισήμως απαγορεύσει σε ξένους δημοσιογράφους να καλύπτουν τις διαδηλώσεις και να έρχονται σε επαφή με προσωπικότητες της αντιπολίτευσης. Η όποια παραβίαση της απαγόρευσης οδηγεί σε απαγόρευση εργασίας ή ακόμα και σε απέλαση.

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές ίδρυσαν τον περασμένο μήνα μία ειδική υπηρεσία δίωξης για εγκλήματα που συνδέονται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.