Αν και για την ώρα παραμένει «φήμη», η «αφετηρία» της είναι… αρκετά «ύποπτη»: μια αγγελία από το YouTube ζητά προγραμματιστές με στόχο την πρόσβαση στο δημοφιλές video site μέσα από σύγχρονες κονσόλες.

Ήδη οι σύγχρονες κονσόλες παρέχουν -τουλάχιστον στο εξωτερικό- υποστήριξη για τη δημοφιλή υπηρεσία ενοικίασης ταινιών, Netflix, ενώ είναι γνωστό πως η Google θέλει να μετατρέψει το YouTube από «site με video από χρήστες» σε ένα πλήρες, δικτυωμένο… video club για κάθε είδους video. Συνδυάζοντας αυτά με μια αγγελία που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της, μπορεί κανείς να μαντέψει πως σύντομα θα μπορούμε να… νοικιάζουμε ταινίες από την Google μέσω ενός PS3 ή Xbox 360!

Η αγγελία ζητά έναν «Game Console Software Engineer» που να έχει αρκετές τεχνικές γνώσεις όσον αφορά στα Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3 και/ή Nintendo Wii, με στόχο «τη δημιουργία της βασισμένης-σε-κονσόλα τηλεοπτικής εμπειρίας επόμενης γενιάς με video περιεχόμενο από το YouTube», ενώ βασική ευθύνη του θα είναι “η ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση με κανάλια διάδοσης περιεχόμενου και συσκευές συμπεριλαμβανόμενων όλων των σημαντικών πλατφορμών gaming”.

Φυσικά, πρόκειται απλά για μια αγγελία, και δεν υπάρχει κάποια αναγγελία σχετικά με ένα τέτοιο project από το ίδιο το YouTube, και για αυτό την καταχωρούμε στην… εκτενέστατη ενότητα «φήμες», μέχρι, τουλάχιστον, να εμφανιστεί κάποια επίσημη ανακοίνωση.

πηγή: pcw