Την επιμονή της γαλλικής κυβέρνησης και προεδρίας να υποστηρίζουν την «στρατιώτη ΜΑΜ», δηλαδή τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί και τη συμπεριφορά της επικρίνει ο γαλλικός Τύπος.

Η Monde γράφει «Μέχρι πού πρέπει να φθάσουμε στη σύγκρουση συμφερόντων ώστε ο αρχηγός του κράτους να καταλάβει ότι διακυβεύεται η αξιοπιστία της Γαλλίας, της οποίας είναι εγγυητής;».

Πρωτοσέλιδο τίτλο «Calamity MAM» έχει η Liberation και γράφει: «εκτός της Ιταλίας, υπάρχουν πολύ λίγες χώρες όπου οι επαναλαμβανόμενες αδεξιότητες δεν θα είχαν ως αποτέλεσμα τον διορισμό ενός ή μίας αντικαταστάτριας σε αυτό το ευαίσθητο πόστο, που απαιτεί τακτ και ευθυκρισία».

«Το ταξίδι της Μισέλ Αλιό-Μαρί και του (συντρόφου της) Πατρίκ Ολιέ , δύο υπουργών πρώτης γραμμής, που με φόντο τα ψεύδη συνδυάζει μία προβληματική φιλία με τον γαλαξία του Μπεν Άλι με κερδοφόρες επενδύσεις κάνει να ξεχειλίσει ένα ποτήρι ήδη γεμάτο», σύμφωνα με τη L’ Humanite.

«Η άνωθεν ενθάρρυνση όπως και τα καταιγιστικά πυρά των δυνάμεων της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) για τη διάσωση του στρατιώτη ΜΑΜ, ενίσχυσαν την υπουργό, τώρα περισσότερο Σιδηρά Κυρία από ποτέ», γράφει η Charente Libre.

Η Est Republicain θεωρεί ότι η εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό έχει κηλιδωθεί: «Η εικόνα της χώρας αμαυρώθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ομάδας των 20… και η αξιοπιστία της διπλωματίας μας έχει μακροπρόθεσμα κηλιδωθεί. Στην πραγματικότητα, η Γαλλία δεν θα έχει πλέον παρά ένα φάντασμα υπουργό Εξωτερικών. Χωρίς κύρος, χωρίς φωνή».