Εισαγγελική έρευνα διεξάγεται σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας VW και του ομίλου τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom για εμπλοκή τους σε υπόθεση δωροδοκίας σχετικά με χορηγίες στην ομάδα ποδοσφαίρου VfL Βόλφσμπουργκ.

Η εισαγγελία της Στουτγάρδης διεξάγει έρευνα σε βάρος αρκετών στελεχών της VW και της Deutsche Telekom, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Η Deutsche Telekom προκειμένου να διασφαλίσει παραγγελίες εκατομμυρίων ευρώ από την VW ανανέωσε το συμβόλαιο χορηγίας με την ποδοσφαιρική ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Μπουντεσλίγκα VfL Βόλφσμπουργκ. Η VW είναι ο κύριος μέτοχος της VlF Βόλφσμπουργκ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εισαγγελία εστιάζει στο ρόλο δύο πρώην μάνατζερ και ενός πρώην συμβούλου της Τ-Systems – θυγατρικής της Deutsche Telekom – καθώς και δύο στελεχών από το τμήμα αγορών της VW. Στα γραφεία τους έχουν γίνει ήδη έρευνες.

Η VW ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και ότι θα προχωρήσει και η ίδια η εταιρεία σε εσωτερικό έλεγχο. Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιορίστηκε στη δήλωση ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πλουτισμό είτε μεμονωμένων στελεχών είτε της εταιρείας.