Ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την Τρίτη, προειδοποιώντας για τις «καταστροφικές συνέπειες» που ενδέχεται να επιφέρει η κλιμάκωση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχει ληφθεί απόφαση για την πλήρη κατάληψη του παλαιστινιακού θύλακα που βρίσκεται υπό πολιορκία.

«Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές ως προς αυτό, η Γάζα είναι και πρέπει να παραμείνει αναπόσπαστο μέρος του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους», είπε ο Μίροσλαβ Γένκα, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για την Ευρώπη, την κεντρική Ασία και την αμερικανική ήπειρο, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφιερωμένης στη σύγκρουση.

Ο ισραηλινός Τύπος, επικαλούμενος αξιωματούχους που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, προέβλεψε νέα κλιμάκωση των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ