Οι Χούθι της Υεμένης κλιμακώνουν την ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, ανακοινώνοντας ότι πλέον χωρίς κάποιο περιορισμό θα χτυπούν όλα τα πλοία που ανήκουν σε εταιρείες οι οποίες έχουν δοσοληψίες με ισραηλινά λιμάνια.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, τα χτυπήματα θα γίνονται ανεξαρτήτως εθνικότητας ή σημαίας των πλοίων, στο πλαίσιο αυτής που βάφτισαν τέταρτη φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεών τους εναντίον του Ισραήλ, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε τοποθέτησή του που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, εκπρόσωπος των Χούθι για τις στρατιωτικές υποθέσεις διεμήνυσε ότι στο εξής πλοία θα υφίστανται επιθέσεις των ένοπλων δυνάμεων της Υεμένης, όπως αποκαλεί τους μαχητές των Ανσαραλά («Υποστηρικτών του Θεού» – σιιτικό ένοπλο κίνημα προσκείμενο στο Ιράν, πιο γνωστό με το επώνυμο της οικογένειας των ηγετών του στη Δύση) αν οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν αγνοούν τις προειδοποιήσεις τους, ανεξαρτήτως προορισμού.

Πηγή: ΑΠΕ