Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένας μικρός Παλαιστίνιος στη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να τρώει άμμο. Όχι από αθωότητα ή παιχνίδι, αλλά από απόγνωση.

Δεν υπάρχει φαγητό. Δεν υπάρχει αλεύρι. Δεν υπάρχει τίποτα.

«Τρώμε άμμο, γιατί δεν έχουμε ψωμί» συγκλονίζει.

Η πολιορκία, οι συνεχείς βομβαρδισμοί και οι αποκλεισμοί έχουν μετατρέψει τη Γάζα σε έναν απέραντο τάφο ελπίδας. Οι φούρνοι πουλάνε το ελάχιστο, εναπομείναν ψωμί σε υψηλές για τα δεδομένα τιμές και σε πολύ μικρή ποσότητα. Τα σούπερ μάρκετ είναι άδεια και τα παιδιά δεν έχουν τι να φάνε.

Οι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούν για επερχόμενο λιμό, αλλά βοήθεια δεν φτάνει. Οι φωνές των εγκλωβισμένων πνίγονται κάτω από τα συντρίμμια και τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας.

Το παιδί που τρώει άμμο δεν είναι εικόνα εξαίρεσης. Είναι σύμβολο μιας τραγωδίας που συνεχίζεται. Και κάθε μέρα που περνά, η άμμος αντικαθιστά το ψωμί σε περισσότερα παιδικά στόματα.