Η 14χρονη Μαρτίνα Καρμπονάρo από την Αφραγκόλα, μια πυκνοκατοικημένη πόλη στα περίχωρα της Νάπολη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί το απόγευμα της Δευτέρας 26 Μαΐου, βρέθηκε νεκρή λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο της πόλης.

Από την αρχή, βασικός ύποπτος ήταν ο πρώην σύντροφός της, Αλέσιο Τούτσι, καθώς υπάρχει και βίντεο που τους δείχνει μαζί στην περιοχή και ενώ μπαίνουν στο εγκαταλελειμμένο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Τούτσι ομολόγησε την ενοχή του. Εις βάρος του διατάχθηκε προσωρινή κράτηση με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με επιβαρυντικές περιστάσεις και της απόκρυψης πτώματος.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της Μαρτίνα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα, έφτασαν και οι γονείς της. Οι σπαρακτικές κραυγές της μητέρας της επιβεβαίωσαν με τον πιο τραγικό τρόπο σε όσους βρίσκονταν έξω από το αθλητικό συγκρότημα ότι η υπόθεση είχε καταλήξει στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

Τη χτύπησε τουλάχιστον 4 φορές στο κεφάλι

Σύμφωνα με τη Corriere della Sera, τις ώρες που ακολούθησαν, οι καραμπινιέροι ξεκίνησαν την ανάκριση του πρώην φίλου της Μαρτίνα στο αστυνομικό τμήμα, παρουσία εισαγγελέα από την Εισαγγελία της Βόρειας Νάπολης. Ο Αλέσιο Τούτσι, 19 ετών, υπέκυψε στην πίεση των ερωτήσεων και ομολόγησε την πράξη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δήλωσε ότι την επιτέθηκε «σε μια στιγμή θυμού».

Ο νεαρός χρησιμοποίησε το πρώτο βαρύ αντικείμενο που βρήκε μπροστά του στο ερειπωμένο κτίσμα: μια μεγάλη πέτρα, η οποία βρέθηκε στο σημείο με ίχνη αίματος. Από τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, προκύπτει ότι η 14χρονη δέχθηκε τουλάχιστον τέσσερα χτυπήματα στο κεφάλι με την πέτρα, και πιθανόν πέθανε έπειτα από οδυνηρή αγωνία λόγω μεγάλης απώλειας αίματος.

Το πρώτο πέρασμα, τα αίματα και τα γυαλιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρτίνα είχε βγει το απόγευμα της Δευτέρας για να συναντήσει φίλες της και να φάει παγωτό. Εκεί, σε ένα κατάστημα γιαουρτιού στην πόλη, φαίνεται πως συνάντησε τον Τούτσι και στη συνέχεια έφυγε μαζί του. Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώθηκε από μία φίλη της, η οποία και έδωσε στους αστυνομικούς την κατεύθυνση προς την οποία είχαν κατευθυνθεί.

Μια άλλη κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το ζευγάρι να προχωρά σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στο εγκαταλελειμμένο κτίσμα. Στην πρώτη αυτοψία των αρχών, το απόγευμα, βρέθηκαν τα γυαλιά της Μαρτίνα, ίχνη αίματος στο έδαφος και μια ματωμένη πέτρα, αλλά όχι το πτώμα. Τελικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα — καθώς η περιοχή σαρωτόταν με τη βοήθεια drones— το σώμα της βρέθηκε στο ίδιο σπίτι, κάτω από τα συντρίμμια, κοντά στο σημείο όπου είχαν βρεθεί τα γυαλιά.