Ένας μεθυσμένος διευθυντής ξενοδοχείου καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να ουρεί πάνω σε φρούτα και λαχανικά σε παντοπωλείο χωριού, αφού είχε αποχωρήσει από ένα κέντρο ευεξίας στην Κορνουάλη.

Ο Μάθιου Χάουαρθ, διευθυντής ξενοδοχείου από το Γουίντερμιρ της περιοχής Λέικ Ντίστρικτ, είχε ταξιδέψει στο καταφύγιο ευεξίας στο Μπουντ και στη συνέχεια μετέβη στο κοντινό χωριό Στράτον.

Εκεί, μπήκε στο τοπικό κατάστημα Stratton Stores, όπου καταγράφηκε από τις κάμερες να ουρεί πάνω σε παστινάκια, νεκταρίνια και πατάτες, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ξηρό αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος.

Ο Μάθιου Χάουαρθ συνελήφθη αργότερα, όταν εντοπίστηκε να οδηγεί το Ford Ranger του υπό την επήρεια αλκοόλ, με επίπεδο σχεδόν διπλάσιο από το επιτρεπόμενο όριο.

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τρούρο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και πρόκληση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τόνισε ότι «η Κορνουάλη δεν θέλει τέτοιου είδους ανθρώπους στην κομητεία της».

Ο Ντέιβιντ Σέπερντ, διευθυντής του παντοπωλείου Stratton Stores, ειδοποιήθηκε από το προσωπικό του καταστήματος για την παρουσία του Χάουαρθ.

Νωρίτερα, ο Χάουαρθ είχε φύγει από το κέντρο ευεξίας και εθεάθη να περιφέρεται στο χωριό, έχοντας καταναλώσει, όπως είπε ο ίδιος, «μερικά τζιν» σε μια τοπική παμπ.

Ο Ντέιβιντ μίλησε στη Daily Mail για έναν εμφανώς μεθυσμένο άνδρα που μπήκε στο κατάστημά του και ανησύχησε το προσωπικό. Ο άνδρας είχε ήδη προκαλέσει αναστάτωση νωρίτερα, μιλώντας ακατάληπτα σε κόσμο στο δρόμο και περιφερόμενος κοντά σε κομμωτήρια. Όταν ο Ντέιβιντ έφτασε στο κατάστημα, ενημερώθηκε πως ο ύποπτος είχε ήδη φύγει με το αυτοκίνητό του. Τον ακολούθησε οδηγώντας και, μιλώντας ταυτόχρονα με την αστυνομία, διαπίστωσε ότι ο άνδρας οδηγούσε επικίνδυνα, αλλάζοντας συνεχώς λωρίδες, σταματώντας απότομα και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα.

«Τελικά ανέβηκε σε ένα ανηφορικό δρομάκι και έφτασε σε αδιέξοδο, η αστυνομία κατάφερε να τον προλάβει και να τον συλλάβει».

Μετά τη σύλληψη, ο Ντέιβιντ επέστρεψε στο κατάστημά του και ανησύχησε για τη συμπεριφορά του Χάουαρθ.

Έλεγξε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος προκειμένου να διαπιστώσει αν το προσωπικό του είχε «παρενοχληθεί» από τον Χάουαρθ όταν αυτός ερχόταν στο κατάστημα.

Αντ’ αυτού, ανακάλυψε με τρόμο ένα βίντεο που έδειχνε τον άνδρα να ουρεί πάνω σε φρούτα και λαχανικά που είχαν αποθηκευτεί στο πλάι του καταστήματος και προορίζονταν για πώληση στο μέλλον.